Besteladvies

Problemen met het goed voorspellen van benodigde voorraden? Is er regelmatig te veel of te weinig voorraad? Ontvang automatisch een bestelsignaal wanneer je wat moet gaan inkopen en verkoop geen “nee” meer. Door gebruik te maken van Bestel advies lijsten krijgt u betere controle op uw voorraad.

Optimaliseer je voorraad positie en je liquiditeit door inzet van de handige tools die SalesManager Online kan bieden !

Hieronder voorbeelden hoe SalesManager Online je advies kan geven over wat er besteld moet worden. Hierbij kan rekening gehouden worden met een aantal elementen zoals: 

 • De minimum voorraad.

  Wanneer de voorraadpositie onder een bepaald punt komt zal het voorraadsysteem van SalesManager Online een advies geven om bij te bestellen.

 • De levertijd en de productietijd.

  Als een product 15 dagen nodig heeft om geproduceerd te worden en 30 dagen om geleverd te worden, dan zal het besteladvies al 1,5 maand van tevoren aangeven dat er besteld moet worden.

 • De maximum voorraad.

  SalesManager Online houdt ook rekening met het gewenste maximum aantal producten op voorraad .

 • De salespijplijn.

  Wanneer je het besteladvies gebruikt in combinatie met verkoopkansen dan wordt er ook rekening gehouden met orders, die in de pijplijn zitten.

Vanuit het besteladvies kan direct een order worden geplaatst bij (verschillende) leveranciers.

Bestelprognose

Als zowel de inkooporders als de verkooporders worden bijgehouden kan SalesManager Online een voorraadprognose maken. Er wordt dan ook rekening gehouden met verwachte projecten en een groeicurve. Indien je hier meer over wilt weten over onze slimme oplossingen rondom voorraad beheer lees dan ook meer over Advance Ship Notification en de Picking App.