Inkopen met een inkoopstrategie en structuur (po nummer) vermindert inkoopkosten, inkoopprijzen en levert je collega’s mogelijkheden om zelfstandig in te kopen. Hoe ontsluit je deze informatie voor mijn collega’s?

Inkoopproces

De hele flow van een inkooporder wordt vastgelegd in SalesManager ERP. Komt de inkooporder voort uit een order van een klant dan is dat ook terug te vinden. Het is namelijk mogelijk om automatisch een inkooporder te plaatsen vanuit een verkooporder bij een (voorkeurs)leverancier. Alle gegevens worden ook bij de desbetreffende klant opgeslagen. Zo heb je altijd overzicht.

Alle inkooporders overzichtelijk

Inkooporders kunnen met één druk op de knop naar de voorkeursleverancier verzonden worden. Dit is zelfs mogelijk door middel van een gepersonaliseerde e-mail. Templates voor de inkooporder kun je helemaal zelf maken en aanpassen. De template wordt in SalesManager Online opgeslagen zodat deze steeds weer gebruikt kan worden. De inkooporder wordt meteen in PDF formaat aan het dossier van de leverancier toegevoegd zodat deze altijd opgeroepen kan worden. Alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

Voorraadprognose

Wanneer zowel de inkooporders als de verkoop orders worden bijgehouden kan SalesManager Online een voorraad prognose maken. Er wordt ook rekening gehouden met verwachte orders bijvoorbeeld op basis van offertes die de verkopers uit hebben staan. Bij het plaatsen van een inkooporder wordt automatisch de voorraad in het magazijn bijgewerkt. Hierbij houdt SalesManager Online rekening met de reserveringen en uitstaande bestellingen.