Hotbath BV is een Nederlandse onderneming en bestaat uit een internationaal team met stuk voor stuk specialisten op het gebied van kraantechnologie, kraanontwerp, kraanproductie en marketing. Doelstelling van Hotbath is om zelf een kwalitatief hoogwaardig programma te ontwikkelen, specifiek toegespitst op de exacte vraag van de markt en dat dan te laten produceren. Uit kwaliteitsoverwegingen vindt deze productie volledig in Italië plaats simpelweg omdat Hotbath van mening is dat daar ’s werelds beste specialisten te vinden zijn. De producenten die deel uit maken van het Hotbath netwerk behoren tot de allerbeste, gerenommeerde en reeds lang gevestigde fabrikanten op het gebied van fijn metaal bewerking, verchromen, thermostaat technologie, assemblage, testen en douchesystemen.

De uitdaging

Overal papier
De uitdaging bij Hotbath was om zo veel mogelijk te automatiseren. Veel werd bijgehouden in formulieren en papieren. Door de enorme vraag naar de producten kon dit niet meer. Er was geen duidelijk zicht op de voorraad en de verwerking van orders en de communicatie met klanten was ongestructureerd. Dat moest anders.

Unit 4 te langzaam
Het werken in Unit4 was te langzaam en bracht te veel handelingen met zich mee. Orders kwamen vanuit een ander systeem via e-mail. Een hele afdeling was de hele dag bezig met de invoer van orders.

Alles handmatig
Bijna elke order vereiste aanpassingen. Product niet voorradig? Voorraad, order en zending moesten worden aangepast. Alle producten voorradig? Dan moest elke order regel voor regel afgemeld worden. Oftewel men was hele dagen bezig met simpelweg de orders te versturen.

Aanpak

De volgende punten werden met de inzet van SalesManager Online aangepakt:

Automatisch voorraad toewijzen
Kan er uitgeleverd worden? De orders worden dan automatisch doorgezet naar het externe warehouse Vasco. Is er geen voorraad of levert de fabriek niet op tijd? De klanten krijgen automatisch een herbevestiging met een nieuwe leverdatum.

Koppelen met Simar
Simar is het ordersysteem waar 70% van de klanten van Hotbath mee werkt. Het gevolg van een koppeling met Simar? 70% van de orders worden rechtstreeks in het systeem geschoten. Waarna deze natuurlijk weer automatisch worden doorgezet naar het warehouse.

Koppelen met de boekhouding
De facturen worden automatisch aangemaakt in SalesManager Online waarbij deze meteen kunnen worden doorgezet naar de boekhouding in Twinfield. Dit geldt niet alleen voor de facturen maar ook voor de voorraadmutaties. Dit is van groot belang voor de samenwerking met de accountant.

Het Resultaat?

Minder kans op fouten. De juiste hoeveelheid voorraad. Tevreden klanten. Samenvattend is de gehele keten zichtbaar en beheersbaar en Hotbath kan snel en efficiënt schakelen op de vragen vanuit de markt. Hotbath kan nu focussen op waar ze goed in is: het ontwerpen van topkwaliteit badkamer artikelen.